Vad blir det för mat?

Att äta är något som vi regelbundet gör och för oss alla så bör man försöka att få in i alla fall tre ordentliga måltider under en dag. Det är frukost, lunch och middag. Däremellan så får det bli något mellanmål av något slag.

Favoriträtter för veckan

Vad blir det för mat? Är nog den vanligaste frågan i en barnfamilj. Det gäller att man har fantasin att dag efter dag tillaga något som går hem i alla läger. Det finns säker favoriter bland barnen och hos de flesta dessutom. Men vi kan inte laga allas favoritmat varje dag. Det måste bli en variation på vad man äter och gärna få prova på något nytt emellanåt. Det går utmärkt att skapa en veckomatsedel som kanske varieras under tre till fyra veckor.

Ett välfyllt skafferi

Det gäller att se till så man har ett välfyllt skafferi. Vissa saker går åt fortare än vad andra gör. Visa produkter håller sig längre så detta kan man se till att fylla på med jämna mellanrum i sina skafferier. Hårt bröd som knäcke är en favorit för många till olika måltider. Det kan även vara gott att ta ett knäckebröd som mellanmål tillsammans med ett glas kallt mjölk. Vissa gillar att ha ost på andra väljer kaviar eller annat pålägg. Se till att alltid ha knäckebröd hemma och gärna i olika varianter.

En välfylld kyl och frys

Se även till att ha en välfylld kyl och frys. Vissa maträtter kan lagas mycket av och frysas in för kommande dagar. Exempelvis lasagne är enkelt att laga och då ser man till att laga extra mycket så det finns i frysen för att ta upp och värma i mikro eller i vanlig ugn. Då har man snabbt ordnat en lunch eller middag för den dagen. Om man har mycket i sin kyl så finns det saker som man kan använda när man ska laga en middag eller lunch.