Utrusta köket rätt

Man brukar ju säga att förutsättningen för att skapa god mat är bra råvaror, men en annan sak som verkligen hjälper en på traven är bra utrustning. Här tipsar vi om några saker som borde finnas i varje kök.

köksredskap_216480619

När man skaffar dessa saker är det rekommenderat att besöka en butik som satsar stort på just köksutrustning. Då kan man vara säker på att få redskap av hög kvalitet och ofta hitta ett bättre utbud.

En uppsättning knivar

Att ha en ordentlig uppsättning knivar ger en flexibilitet i köket som när man har känt den förstår man inte hur man klarade sig utan den. Beroende på vad man lagar och på vilket sätt kan olika knivar vara den bäst lämpade att använda. Sedan är det ju även viktigt att hålla dem vassa och med rätt kunskap kan man själv se till att detta alltid är fallet.

Bunkrar

Det finns nog inget kök som helt och hållet saknar bunkrar så alla har nog insett hur användbara dessa kan vara. Vårt tips är att köpa tre bunkrar av olika storlek i rostfritt stål. Inte nog med att de kommer komma till användning konstant, de kommer mest troligt aldrig behöva bytas ut.

Mått

Följer man emellanåt recept kommer man ju behöva en uppsättning mått. Visst kan man tekniskt sett klara sig utan dem om man är duktig på att uppskatta, men varför göra det krångligare än det behöver vara? Speciellt när en uppsättning mått knappast kostar skjortan.

Grytor och pannor

Grytor och pannor finns som mycket annat i ett otroligt stort utbud. Det kanske inte är lätt att veta vilka man bör köpa, men till att börja med behöver man nog bara tänka på storleken. Att ha ett par stycken i varierande storlek är en bra start och vill man bli lite mer avancerad finns det även några mer specialiserade exemplar.

Slev, stekspade, visp osv

Nästan varje kök har en låda fylld med allehanda redskap och många av dem ser faktiskt regelbunden användning. En kort lista på vad detta bör inkludera är:

  • Slevar (både trä och metall)
  • Slickepott
  • Visp (både vanlig och el)
  • Potatisskalare
  • Stekspade
  • Kavel
  • Sil