Snabba tips till bra matlagning

Det finns mängder med knep för att få till bra och god mat varje gång. Många är självlärda eller lär sig samma tekniker som sina självlärda föräldrar. Man missar viktiga tips och tekniker som ger mer smak och lättare tillagning. 

cooking_220298206

  1. Termometer – så fort du ska hantera kött ska du ta fram köttermometern. Med ett sådant verktyg kan man få perfekt kärna på sitt nötkött varje gång! Det är också ett bra sätt att förhindra att man överkokar fisk eller understeker kyckling. 
  2. En bra marinad – spara pengar och få mer smak på köttet genom egen marinad. Se bara till att ha med alla grundstenar i varje recept: något salt, något sött, något surt och något med hetta. Exempelvis kan man skapa en god marinad till nötkött med salt, honung, citron/vinäger och chili.
  3. Frasiga våfflor – vill du ha frasiga våfflor varje gång? Lägg till en skvätt mineralvatten med bubblor i smeten. Fungerar också med pannkakssmet.
  4. Mer smak – bästa sättet att framhäva smaken i en gryta är en nypa socker.
  5. Mindre hetta – har maten blivit för stark ska man blanda i en rå potatis som får koka med såsen eller grytan en stund. Potatis drar till sig hettan och smakerna.
  6. Mikron – det är få saker man ska göra i mikron som gör maten godare. Men just bacon blir krispiga och goda om man lägger dem på en bit hushållspapper. Istället för att koka i sitt eget fett, tar pappret hand om det rinnande fettet och baconen bli krispig. Sätt timern på ca 1 minut.