Planera för en middag

Du känner säkert som många andra, att det roligaste som finns är att planlägga en middag tillsammans med vänner. Coronan ser ut till att börja avta och sommaren närmar sig med stormsteg, något som betyder att det blir lättare att träffas igen.

Kvällens rätter

En middag behöver inte innehålla tre rätter och du behöver inte göra det för avancerat för dig själv. Det ska vara roligt att laga mat. Välj därför något som du tycker är gott och som inte är för svårt att laga till många personer.

Väljer du en tre-rätters kan du med fördel välja en kall förrätt, som du kan förbereda innan gästerna kommer. Det betyder att du kan ha all fokus på huvudrätten som du serverar varm. Efterrätten kan gärna vara något fräscht och syrligt som passar bra nu när det går mot sommar. Här finner du några recepttips från Sveriges stjärnkockar.

Dukning

Ta fram ditt finaste porslin, och duka ett sommarfint bord. Tycker du att det är svårt, ta då en titt här för att få några tips på hur du kan göra den perfekta dukningen. Är du trött på ditt gamla porslin och kan du piffa upp det genom att duka upp på en vaxduk retro och så en helt ny stämning av samma porslin.