Middagsbjudning med maskeradtema

När man både har råd, tid och energi för det så är det nästan alltid fantastiskt kul att ordna någon festligt tillställning för familj och/eller vänner. Idag tänkte vi därför inspirera och tipsa om en av våra absoluta favoriter – nämligen maskeradmiddagen!

Med en maskeradmiddag så sätter man ribban för kvällen tidigt. Det är på något sätt underförstått att man som gäst kommer få vara med om en rolig kväll, lite över det vanliga. Som värd gäller det dock att knyta ihop påsen på ett snyggt sätt och se till så att alla de viktigaste elementen finns med för att lyckas så bra som möjligt med sin maskeradmiddag.

Maten

Som värd bör man kanske helst frångå att servera falukorv och snabbmakaroner på sin maskeradmiddag. Även fast själva maskeradbiten lätt leder till en avslappnad och uppsluppen stämning så finns det ingenting som säger att man inte kan vara seriös med själva middagen och bjuda på något fint, om än på ett lekfullt sätt. Vi rekommenderar helt klart en trerätters meny, kanske med skaldjur till förrätt, mörkt kött som huvudrätt och något sött och syrligt till efterrätt. Du kan exempelvis sikta på en räkcocktail eller soppa som förrätt, oxfile eller ryggbiff till huvudrätt med någon god rödvinssås, och låt oss säga pannacotta toppad med antingen hallon eller passionsfrukt till efterrätt. Denna laguppställning blir sällen misslyckad och uppskattas mest troligt av miljontals människor världen över. Är du inte helt övertygad utan istället sugen på andra recept så hittar du massvis på Koket.se, en mycket bra sajt för detta ändamål!

Dukningen

Det är egentligen ingen idé att stå och slava ihjäl sig i köket för att få till en fin middag om man struntar i att bygga upp en fin atmosfär vid middagsbordet. Tänk själv hur det hade känts att bli bortbjuden till någon som inte ens städat innan man sätter sig till bords. Ja, dukningen och det rum där middagen serveras behöver absolut lite extra kärlek och är någonting som man med fördel inte bör lämna åt slumpen.

Maskeradkläderna

Lika viktigt som båda middag och dukning är självfallet även maskeradens tema och allas kostymer. Som värd kan du styra detta en del, men det blir förstås roligare om det lämnas en del luckor för överraskning. Vi förslår dock att du själv tar tag i taktpinnen rejält och lägger ner bra med krut på din egen kostym. På Partyhallen.se så hittar du både maskeradkläderna för kvällen samt roliga och dekorativa produkter som kan hjälpa dig med dukningen för middagsbordet och lokalen i allmänhet.

Med alla dessa förberedelser i hamn så kan vi nästan garantera att ingen i efterhand kommer säga att du inte ansträngt dig nog för att ge alla en oerhört trevlig och oförglömlig kväll! Se dock till att du inte glömmer bort att njuta du också!

Ha så trevligt!