Levande ljus vid middagen

En studie från 2014, gjord vid Lunds universitet, visar att röken från stearinljus kan vara bra för hjärtat. Med detta i åtanke har du en extra anledning till att tända lite ljus till middagen, förutom att få det extra mysigt. Men för den som är glömsk är det kanske bättre att skaffa batteridrivna sådana. De kan fladdra lika fint och ge samma stämning, trots att de inte luktar lika gott.

Välj och köp ljus

Oavsett om du väljer riktiga, brinnande ljus eller batteridrivna sådana så finns det ett brett utbud online. Skapa en liten grupp med olika blockljus i härliga färger, ställ fram ett brett ljus med flera vekar, eller också kan du köra på den klassiska ljusstaken med ett kronljus. Du har alla möjligheter att välja det som passar just din inredningsstil och din särskilda dukning. Eller matchar du kanske snarare middagens smaker?

Komplettera ljusen i din dukning

Ett dukningstips kan vara att ställa fram flera typer av glas. Detta innebär inte bara att kvällens drycker får lyxigt utvalda glas, utan det innebär också att ljusens lågor reflekteras i glasen och därmed ger en starkare upplevelse. Det är dessutom effektfullt att använda textilier och blommor för att förhöja stämningen runt bordet.