Kom i gång med rawfood

Kanske det är dags att göra någon form av förändring när det kommer till vilken föda som man äter. Kom igång med rawfood. Det är så kallad levande föda eller råkost och mat som man inte hettat upp till mer än 42 grader. Mycket för att den näring som finns i råvarorna försvinner när den hettas upp.

Man kanske bör göra förändringen i etapper så inte kroppen får en chock. Mycket av den rawfood man äter idag är ekologisk, fri från gluten men också veganskt. Det har länge varit välkänt att råkosten är hälsosam och idag så kan man hitta produkter på nätet. Klicka dig vidare här så hittar du ett otroligt bra utbud. man kan tycka att det är en hel del fix och trix till en början. Men som med det mesta när man väl kommer igång så byter man inte tillbaka till den kost som man åt tidigare.

Så klart så finns det både för- och nackdelar med allt. Fördelarna väger dock över för rawfood och det gäller att hålla koll på hur man mår. Det kan finnas risk för för brist på vissa vitaminer och näringsämnen. Du kan läsa mer om detta här. Det finns ju kosttillskott som man kan ta för att väga upp detta. Det finns också risker om du har någon underliggande sjukdom som exempelvis diabetes som gör att man ska vara försiktigt med rawfood. Konsultera alltid din läkare innan du gör någon större kostförändring i ditt liv.