Ingen middag utan dryck

Så klart så ska det bjudas på något gott i glasen när man äter en middag. Det gäller att hitta en passande dryck till det som man lagat. Vatten är något som alltid bör finnas men för att förhöja maten så är det viktigt att man serverar något som passar till maträtten. Viner är något som kan varieras beroende vilken maträtt som bjuds på.

Det gäller att se till så man har glas som passar den dryck som man ska dricka. Du hittar säkert vinglas eller andra glas som du har behov av vid servering av olika drycker. De flesta sälj i 6-pack och det kan räcka gott och väl för ett normalt hem. Det kan vara trevligt att ha flera sorters glas att bjuda dryck i. Rödvin i rödvinsglas och dessertvin i dessertvinsglas.

Vilka drycker kan då passa? Vin kanske är något som vi använder oss av när det är en lite finare måltid som ska bjudas på. Med en god köttbit så kanske man väljer ett kraftigare rött vin. Och om det är fisk som står på menyn så dricker vi gärna ett torrt och krispiga vin som Chenin Blanc. Vinjournalen ger oss bra tips på viner till just fiskrätter i en artikel. Det finns ingen anledning att dricka något som man inte tycker om. Om du har ett favoritvin så drick detta till din rätt.