Förbered inför midsommarhelgen

Det kan vara bra att redan nu förbereda er inför midsommarhelgen om ni vill vara säkra på att vara coronasäkra och kan undvika folksamlingar. Det finns många alternativ att fira med avstånd. Och även många olika sätt att fira på, men en sak ingår alltid; god mat! Så hitta något passande vad gäller meny. Det behöver ju inte vara sil och potatis.

Aktiviteten

Ett firande kan vara många saker. Exempelvis att samlas för att äta tillsammans, picknicka på fint ställe, göra någon fysisk aktivitet tillsammans, åka till en fin plats eller kanske hyra en stuga. På midsommar kan aktiviteten vara att äta somrig mat utomhus, spela brännboll med vännerna eller göra en vandring och laga mat utomhus. Eller varför inte picknicka vid havet? Det behöver inte vara avancerat, sällskapet är det som räknas.

Maten

Att midsommarmaten bara ska handla om sill och färskpotatis kanske är sant för många, men det finns mycket goda alternativ. Det enda som sätter gränserna är din fantasi, och tiden du vill spendera i köket. Om du inte gillar att laga mat kan ni ju köra på knytkalas. Likaså vad gäller picknick-mat om det är en picknick ni vill göra. Men att äta jordgubbar är en midsommartradition som absolut bör hållas på!