Feststädning

När du arrangerar en fest är det viktigt att du städar både inför och efter den. Oavsett om du anordnar festen i ditt eget hem eller i en hyrd lokal vill du säkert att det ska se lika fint ut även efteråt.

Att behöva städa är något som kan förstöra det goda humöret du har inför eller efter festen och du kan därför välja att låta någon annan städa.

Fest

Anlita hjälp med städning

Ofta har du redan fullt upp med att planera och förbereda festligheterna och då kan det vara skönt att slippa städa för att det ska vara snyggt och rent när gästerna kommer. När festen är slut brukar de flesta vara trötta och ha annat att tänka på än att återigen börja städa. Då kan det vara smart att hyra in ett professionellt städteam som gör jobbet åt dig. Det behöver inte kosta mycket pengar och dessutom kan du dra av halva arbetskostnaden tack vare RUT-avdraget.

Städa själv

Hur du väljer att lägga upp städningen är individuellt, men det är smart att göra allt i tur och ordning. Att städa efter en fest kan vara betydligt tuffare än en vanlig städning, men det beror på vilken typ av fest och vilka det har varit.

  • Om det inte är för kallt ute kan du öppna fönstren för att få in lite fräschare luft.
  • Plocka bort skräp och saker från golvet, borden och andra ställen där det inte hör hemma.
  • Ta hand om disken och torka av diskbänken efteråt.
  • Därefter gör du rent badrummet, det vill säga toalett och handfat.
  • Avsluta med att dammsuga och moppa golvet.

Förhoppningsvis kan du glädja dig åt en lyckad fest medan du städar!