Ett funktionellt kök

Det är långt ifrån alla kök som är anpassade till dagens uppgifter. Även om mycket inte har förändrats då det kommer till matlagning så vill vi ha ett funktionellt kök. Köket har genomgått en förändring från att bara vara ett rum där det lagas mat till ett rum där vi umgås, lagar mat och äter. Köket är hemmets hjärta brukar vi säga och det stämmer till stor del.

Alla är vi olika och för den som bor helt på egen hand så kanske köket är mer en plats att bara laga mat på. Men även singelhushåll kanske bjuder vänner hem på middag regelbundet och vill ha ett trivsamt kök. Känner ni att det är dags att ta tag i takrenoveringen? Det finns en fördel att börja titta på kakel och annat som ska finnas med i renoveringen. Köksstommar är något som måste måttas upp för att få plats med allt som man önskar sig kring själva köksdelen. De flesta som säljer kök kan hjälpa till med den ritningen så ni får det exakt som ni vill ha det.

När allt är ritat och köket beställt så kan man börja med att riva ner det gamla köket. Skåp, luckor och stommar ska tas bort. Golvläggning, målning, tapetsering och kakelsättning är det som ska göras innan man kan monter upp det nya köket på plats. Det gäller att planera sin köksrenovering likaväl som all annan renovering. Gör en budget och skriv ner vad som ska göras och i vilken ordning som ni ska renovera. Oftast så kommer köket i platta paket och kan lagras i annat rum så länge si håller på att renovera.