Att välja ekologiskt

Det är mycket som talar för att det är bättre att välja ekologiskt framför annat, giftfri kost, produkter för skönhet och hälsa och att man väljer att värna om naturen och djurens hälsa men inte bara djurens utan även din egna hälsa. Varför inte göra ett försök att göra något åt din situation, testa under en period att använda ekologiska produkter och se vad som händer.

ekologiskt

Hos Ecoliving hittar du massor av ekologiska produkter som gör att du hjälper naturen en bit på vägen. Ju fler vi blir som handlar ekologiska vara desto bättre blir det. Produkter som odlas utan bekämpningsmedel hjälper ekosystemet och utsätter inte vår jord för dessa gifter. Man kan tycka att det är vår uppgift att ta hand om moder jord och ju mer medvetna vi blir desto bättre blir det. Tänk om alla skulle handla ekologiska varor, vilken skillnad det skulle bli. Det kommer mer och mer ekologiska varor och ju mer vi handlar desto mer produkter kommer att tas fram.

Att äta ekologiskt handlar inte om att bara välja grönsaker som producerats utifrån dessa metoder, utan det handlar om hela näringskedjan, allt från det gröna till kött. Det kött vi äter, kommer från djur som betar och utfodras med mat, som producerats från produkter som vi som konsument av kött, inte har så stor kontroll över. Genom att välja mat från ekologiska bönder, garanteras vi att deras varor är fri från onödiga tillsatser, inget genmodifierat och så vidare. Det bidrar till en bättre djurhållning och friskare marker, som betas och inte besprutas.

Vi kan påverka på så många olika plan genom att göra medvetna val. Som exempelvis en av de största konsumenterna av kaffe i världen, är det viktigt att vi alla väljer ett ekologiskt kaffe. Kaffeplantorna besprutas med bekämpningsmedel som förvisso tar död på skadedjur och insekter, men det är också skadligt för naturen, alla djuren och människan. Detta innebär att ekosystemet rubbas där kaffet odlas och eftersom dessa bekämpningsmedel tar sig ner i grundvattnet, förgiftas lokalbefolkningen och kan till och med leda till dödsfall.

Kolla upp Naturskyddsförening och deras tips på fem produkter du kan börja med som ekologisk livsstil. Det kan vara svårt att handla allt ekologiskt, men om man börjar någonstans så kan det bara bli bättre. Framförallt så handlar det om att man är medveten som kund och kollar upp vad man köper för något. Har du påbörjat din resa mot att bli mer ekologisk så kan du samla ihop dina vänner och bjuda på något gott som du tillagat av dina ekologiska varor, ju fler som kommer till insikt och handlar ekologiskt ju mer produkter kommer det att bli och visst kan det kännas skönt att vara med och påverka.